Styckningsalternativ för lammlåda
Klicka på de röda alternativen för att se bilder
Lammskinn från 1500:-
1. Finstyckning -145kr/kg
Lårstekar & bogstekar med ben, lägg, slaksidor entrecôte/kotletter i skivor, revben.
2. Finstyckning + -150kr/kg
Benfria nätade lårstekar, benfria nätade bogstekar, entrecôte/kotletter i skivor, revben,
färs
3. Detaljstyckning - 155kr/kg
Benfria nätade lårstekar, benfria nätade bogstekar,
benfri entrecôte, rostbiff, innanlår,
ytterfilé, innerfilé, revben,
färs
4. Gourmetstyckning - 155kr/kg
Benfria nätade stekar, benfria nätade bogstekar,
benfri entrecôte, rostbiff, innanlår,
lammracks, kotletter, revben,
färs
5. Grillstyckning - 150kr/kg
Allt i skivor
(baklår, bog, entrecôte, kotletter), revben,
färs
6. Helt lamm - 140kr/kg
Tillval:
Vakuumpacketering 275:-
Allt kött i lammlådan kommer
vakuumpacketerat, färsen i 500g paket. Rekommenderas!
Etikettmärkning på vakuumpacketerat 125:-
Alla bitar är märkta med etiketter
Önskas halv lammlåda tillkommer det en avgift på 215:- för obligatorisk vakuumpacketering samt för delningen.
Kilopriset är baserat på hela djurets slaktkropp. Den slutgiltiga vikten på köttet i lådan skiljer sig lite mellan de olika styckningsalternativen beroende hur mycket som är benfritt osv.
Vanligtvis väger lammen mellan 19-24kg vid slakt.
Prisexempel för en grillstyckning med vakuumpacketering om lammet väger 22kg:
22kg x 150kr/kg + 275kr = 3575:-